LAKÁSHITEL FELVÉTEL A BANKMONITOR SEGÍTSÉGÉVEL

1. Kalkuláció

Folyamatosan frissített, több tucat banki ajánlat egy helyen! Válaszd a legkedvezőbbet, spórolj pénzt velünk!

2. Érdeklődés

Add le érdeklődésed a választott lakáshitelre és hitelszakértőnk 24 órán belül visszahív!

3. Szerződés és Ügyintézés

Hitelszakértőnk a hitel teljes ügyintézését átveszi Tőled, mindezt díjmentesen. Spórolj időt és pénzt velünk!

MIÉRT A BANKMONITOR?

  • Legjobb lakáshitelt választva egy 10 millió forintos hitelnél akár 2 millió forinttal kevesebb lehet a teljes visszafizetésed*
  • A Bankmonitor.hu oldalán a bankpiac kínálatának 95%-át megtalálod és objektíven összehasonlíthatod.
  • Magyarország legpontosabb pénzügyi kalkulátorai és alkalmazásai állnak rendelkezésre a megalapozott pénzügyi döntésekhez.
  • Értünk a pénzügyekhez és hitelszakértő kollégáink segítségével érthetővé tesszük számodra a legbonyolultabb pénzügyi kérdéseket is.
  • A Bankmonitoron mindig találsz olyan előnyös pénzügyi megoldást, mely objektíven a legjobb termék és egyetlen bankban sem elérhető.
  • Ha minket választasz a hitelügyintézésben, időt és pénzt spórolsz!

*A fenti példa egy 10 millió forintos lakáshitel esetében a három legjobb és a három legrosszabb banki ajánlat futamidejének átlaga közötti különbséget mutatja.

MARADT KÉRDÉSED LAKÁSHITELLEL KAPCSOLATBAN?

  • Mekkora állami támogatásra számíthatsz gyermekeid után?
  • Hogyan válassz két azonosnak tűnő lakáshitel között?
  • Hogyan csökkentheted a THM-et állami támogatással?
  • Hogyan kezelik a bankok az eltérő ingatlan- és jövedelemtípusokat?

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A felvehető hitel összegét az igazolt havi nettó jövedelem, és a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) értéke határozza meg. Amennyiben az összes elfogadható nettó jövedelem kevesebb, mint 400 ezer Ft, úgy 50%-ig, amennyiben eléri, vagy meghaladja a 400 ezer Ft-ot, úgy 60%-ig terhelhető hiteltörlesztésekkel.
A fedezetül felajánlott ingatlan maximum a forgalmi (piaci) értékének 80%-ig terhelhető hitellel, de vannak olyan bankok, amelyek ennél kevesebbet engednek.
Semmiképp nem szerepelhetsz a KHR-ben (régen BAR lista) elmaradással, a passzív státusz sem elfogadható. Az aktuális munkahelyeden legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezned, de ha vállalkozásból igazolsz jövedelmet, akkor ennél hosszabb időt szükséges igazolni. Mindenképpen igazolni kell legalább egy minimálbért, és a bank által előírt minimális önerővel is rendelkezni kell.
Az átlagos elbírálási idő 1-1,5 hónap. Ez hosszabb lehet, amennyiben a hitelbírálat alatt kiderül valamilyen új
információ (például egy-egy eltitkolt hitelkártya…), mivel a bank ilyenkor új papírokat kérhet be. Továbbá több időt vehet igénybe a hitelügyintézés akkor is, ha például CSOK támogatást is kérsz a hitelhez.
Egy lakáshitel törlesztőrészlete a futamidő alatt többször is megváltozhat, emelkedhet is és csökkenhet is. Hogy hányszor változhat, az attól függ, milyen hosszú kamatperiódust választasz. A kamatperiódus az az időszak, ami alatt a hitel kamata változatlan.
A lakáshitelek maximális futamideje lehet akár 35 év is, azonban sokszor felesleges ilyen hosszú időre elhúzni a törlesztést. Nagy hátrány, hogy minél hosszabb a futamidő, annál magasabb a teljes visszafizetés a bank felé. Inkább abból indulj ki, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz vállalni, mivel ez a lehetséges futamidőt is befolyásolja. A törlesztőrészlet ne annyi legyen, amennyit éppen ki tudsz fizetni! Maradjon tartalék is arra az esetre, ha emelkedne a kamat
a futamidő alatt!
Az egyik lehetséges megoldás, ha a vásárolandó ingatlanon kívül egy másik, úgynevezett pótfedezetet is fel tudsz ajánlani. Ez lehet például a szülők ingatlana. Ilyenkor a két ingatlan értéke összeadódik, és az így felvehető kölcsön összege fedezheti a teljes vételárat. Ez a megoldás nem minden banknál kivitelezhető, mert egyes pénzintézetek két ingatlan esetén is előírnak legalább 10% készpénzes önerőt. A másik lehetséges megoldás, hogy például kisebb értékű ingatlanok vásárlása esetén az önerőt pont fedezi a gyerekek után igénybe vehető CSOK összege.