[home_savings]

MIÉRT ÉRI MEG MOST LAKÁSTAKARÉKOT NYITNI?

 • 30%-os állami támogatást (maximum évi 72 ezer forintot) kapsz az éves befizetéseid után
 • Teljes állami garancia a megtakarításaidra, amelyhez bármikor hozzájuthatsz, ha szükséged van rá
 • 0% kamatadó és 0% EHO , azaz teljesen adómentes megtakarítási lehetőség
 • 10% feletti garantált éves hozam (4 éves futamidejű, havi 20 ezer forintos lakástakarék szerződés esetén)

LAKÁSTAKARÉK 30%-os ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL! HOGYAN?

1. Kalkuláció

Az összes lakástakarék-pénztár ajánlata egy helyen! Válaszd a legkedvezőbbet, takaríts meg pénzt velünk!

2. Érdeklődés leadása

Add le érdeklődésed a választott lakástakarékra és szakértőnk 24 órán belül visszahív!

3. Szerződés és Ügyintézés

Lakástakarék szakértőnk a teljes ügyintézést átveszi Tőled, mindezt díjmentesen. Spórolj időt és takaríts meg pénzt velünk!

MIÉRT A BANKMONITOR?

 • A Bankmonitor.hu oldalán az összes lakástakarék-pénztári megtakarítást nyújtó szolgáltató naprakész ajánlatait megtalálod.
 • Magyarország legpontosabb pénzügyi kalkulátorai és alkalmazásai állnak rendelkezésre a megalapozott pénzügyi döntésekhez.
 • Értünk a pénzügyekhez és szakértő kollégáink segítségével érthetővé tesszük számodra a legbonyolultabb pénzügyi kérdéseket is.
 • A Bankmonitoron mindig találsz olyan előnyös pénzügyi megoldást, mely objektíven a legjobb termék és egyetlen bankban sem elérhető.
 • Ha minket választasz a hitelügyintézésben, időt és pénzt spórolsz!

MARADT KÉRDÉSED LAKÁSTAKARÉKKAL KAPCSOLATBAN?

 • Hogyan többszörözhető meg az állami támogatás?
 • Hogyan használhatod fel az összegyűlt összeget?
 • Kapcsolódik kedvezményes hitel a lakástakarékhoz?
 • Mi történik, ha lejárat előtt szükséged van a pénzedre?
 • Gyermekeim számára is köthetek lakástakarékot?
[home_savings_lead]

Gyakran ismételt kérdések

Bárki, akinek még nincs a saját adószámán lakástakarék szerződés, és a megtakarítást lakáscélra fogja felhasználni. Ezen kívül legalább 4 évig szükséges a lakástakarékba félretennie, ennyi a minimális megtakarítási idő, amelyre az állami támogatás jár. Nincs életkori megkötés, és azt sem vizsgálják, van-e már ingatlan tulajdonod.
Csak akkor jár a lakástakarék lényegét adó 30%-os állami támogatás, ha a végén lakásvásárlásra, építésre, bővítésre, korszerűsítésre, felújításra költöd. Ezen kívül fizethetsz belőle vissza az előbb felsorolt célra felvett lakáshitelt is. Sőt! A pénzt emellett fordíthatod lakásbérleti vagy lakáshasználati jog megvásárlására, amibe beletartozik a nyugdíjasházban vehető élethosszig tartó bérleti vagy lakáshasználati jog is.
Lakásvásárlás esetén be kell mutatnod az adásvételi szerződést. Építés, bővítés, felújítás, korszerűsítés esetén utólag kell igazolnod a felhasználást. Legalább annyi számlát kell bemutatnod a vásárolt anyagokról, szolgáltatásokról, mint amennyi pénzt a lakástakarék utalt neked. Lakáshitel visszafizetése esetén pedig a banki hitelszerződés, és egy banki tartozásigazolás szükséges. Fontos, hogy mindegyik esetben kérik az érintett lakás, ház tulajdoni lapját is az igazoláshoz!
Először havonta félreteszel egy neked megfelelő összeget, amely egy szerződés esetén maximum 20 ezer Ft lehet. Erre évente betéti kamatot és a befizetésed 30%-ának megfelelő állami támogatást kapsz. Minimum 4, maximum 10 évig takarékoskodhatsz (=megtakarítási időszak), majd ha lejárt a megtakarítási időszak, 3 hónap kiutalási időszak következik (ezalatt döntöd el, mire fordítod a pénzt, és benyújtod a szükséges papírokat, valamint egyéb adminisztráció történik). A felhasználáskor kérheted a lakástakarék által kínált lakáskölcsön részt is, de ez sosem kötelező! A végén tehát lakáskölcsönnel vagy anélkül elköltöd a választott lakásra, és igazolod.
Minden lakástakarék kínál lakáskölcsönt, de sosem kötelező felvenni! Te döntesz erről, amikor lejárt a megtakarítási időszak, és levélben megkeres a lakástakarék. Ha szeretnéd a hitel részét is felvenni, szükséges megfelelő jövedelem, valamint kölcsönösszegtől függően ingatlanfedezet. Ugyanolyan hitelbírálat történik, mintha banki hitelt vennél fel, tehát a hitelfelvétel feltétele, hogy hitelképes legyél.